Wekelijkse yin yoga lessen

Yin yoga staat sinds kort op het rooster en is een absolute aanvulling op je wekelijkse Hatha lessen of krachtsporten. Yin yoga is een statische en verstillende yogavorm, waarbij je langere tijd in een houding blijft. In plaats van je spieren te gebruiken, ontspannen we deze juist zodat er ruimte vrij gemaakt kan worden in je bindweefsel, banden en gewrichten. Het is een meditatieve yoga vorm waarbij je wordt teruggeworpen op jezelf en je lichaam. 

Yin yoga houdt de yin weefsels (bindweefsel, banden en gewrichten) in het lichaam gezond. Yin weefsels hebben meer tijd nodig in een houding omdat het veel stugger is dan bv. spierweefsel. Door de houdingen een paar minuten vast te houden worden de weefsels langzaam opgerekt en gehydrateerd. Vanaf een jaar of 30 oud worden onze weefsels stugger en is yin yoga een must om een soepel en ontspannen lichaam te behouden. 

Tijdens een yin yoga les stimuleer je de meridianen (energiebanen) in het lichaam. Hierdoor gaat jouw energie weer vrij stromen en krijg je meer levenslust. Je krijgt meer rust in je hoofd en leert overgave en acceptatie doordat je lang in een houding zit. Hierdoor kun je veel spanning loslaten en slaap je beter.

Kom je ervaren wat yin yoga voor jou kan betekenen? Zie hieronder het lesrooster.

Foto 2 (1)

Yin yoga brengt je weer 

helemaal terug bij jezelf.

Voelen is essentieel voor

harmonie en rust in jezelf

Reviews

Ik heb enige tijd gezocht naar een yogales die bij me pastte.
Al bij de eerste proefles sprak de energie en de manier van lesgeven van Nynke me erg aan.
Hatha-Yoga past haar gewoon en ze is in omgang een hele fijne en zachtaardige yoga-docent.
Deze manier van yoga is niet te actief en niet te passief. De kleine groep en sfeer is heel fijn!
Ook de locatie is prima en lekker centraal!

Mascha Leemans

Ik vind de yoga lessen heel ontspannend. Er is veel afwisseling met iedere week nieuwe oefeningen. Ik ben na de les heel ontspannen en val daarna in een diepe slaap. De ruimte is fijn. Het zijn kleine groepen, wat het heel intiem maakt.

Ada

De Yoga les vind ik prettig omdat het ongedwongen is en dat iedereen mee kan doen of je geoefend bent of pas voor de eerste keer komt. Jong of oud. De lessen zijn voor iedereen goed te volgen. Persoonlijke aandacht indien nodig tijdens les en duidelijke uitleg. Hoop dat we het nog lang kunnen doen.

Corrie

De yogalessen bij Star-child (Nynke) zijn voor mij heel ontspannend,
Nynke geeft op een rustige ongedwongen sfeer les. De groepen zijn niet te groot en de inhoud van de les is mega relaxt. Een echte aanrader!!

Marjolein Bogers, 37 jaar

De yogales van Nynke is voor iedereen toegankelijk. Het lukt haar om elke week een totaal andere les te verzorgen. Indien je last hebt van een blessure kijkt Nynke samen met jou wat mogelijk is of biedt een passende oefening aan. De eindoefening zorgt ervoor dat je ontspannen naar huis gaat.
Kortom: professionele & persoonlijke begeleiding die je op prettige wijze les geeft in een serene ruimte. Je lijf wordt fitter en je hoofd ontstresst. Boek een proefles en ervaar hoe fijn yoga voor jou kan zijn!

Inge, 51 jaar

De lessen zijn iedere keer een ontspanningsmoment om naar uit te kijken.
Nynke geeft een prettige les, ze heeft een fijne, rustige stem om naar te luisteren. Altijd een warm welkom. Door de afwisselende lessen leer je bijna iedere week weer nieuwe houdingen. Fijne yogales! Ga zo door Nynke!

Christel de Groot

Het fijne van de lessen is dat ze heel af wisselend ziin en duidelijk.
Voor mij was yoga nieuw en vanaf de eerste les vond ik het fijn om van jou les te krijgen.Warm gevoel.

Annie Schoonen, 71 jaar